pondělí 10. března 2014

Nákládané tofu


























Suroviny na cca 2 250 ml sklenice:
200 g uzeného nebo natural tofu (uzené je v tomhle případě asi chutnější)
olej
1 cibule
několik stroužků česneku
pár kuliček černého pepře
2 chilli papričky
bobkový list
vnitřek tofu: například grilovací koření, sůl, sladká paprika, kmín,nebo jiné koření podle chuti

Postup:
Tofu nakrájejte na plátky (viz níže) posypte vnitřky kořením podle chuti. Dva posypané dílky spojte špejlí, pro výraznější chuť můžete znovu obalit v koření a vkládejte do sklenice. Spojené tofu prokládejte česnekem, cibulí, papričkou, pár kuličkami koření a bobkovým listem.
Po naplnění sklenici  dolejte olejem. Ve sklenici se nesmí vytvořit vzduchové bublinky.
Pak už jen necháme alespoň 5 dní uležet v ledničce.
Dobrou chuť.
.


Žádné komentáře:

Okomentovat